NIEUW! PRX-T33 TREATMENT - NO NEEDLE SKIN BOOSTER

Home » Wat is Botox?

Wat is Botox?

Wat is botox?

Botox wordt gemaakt van Botuline Toxine, een eiwit dat door een bacterie wordt geproduceerd. Het is het meest sterke gif op aarde, zo werd het in de Tweede wereldoorlog als gifgas gebruikt.

 

Gif is per definitie niet gezond voor je lichaam. Tegenwoordig wordt het voor menselijk gebruik zuiver gekweekt en dusdanig verdund zodat je er niet dood bij neervalt, maar het blijft een gif. 

Alhoewel Botuline Toxine op zichzelf veganistisch is, is Botox helaas getest op dieren!

 

Wat doet Botox?

In het geval van botox-behandelingen tegen rimpels in het gezicht, wordt het stofje geïnjecteerd in de spiervezels die de rimpels veroorzaken. Zodra de botox in de juiste spier zit, wordt de zenuwgeleiding geblokkeerd, ook al sturen je hersenen nog een seintje dat desbetreffende spier bewogen moet worden. 

De spier kan zich in principe niet meer helemaal aanspannen, waardoor rimpels niet alleen zullen vervagen, maar ook voorkomen wordt dat er nieuwe ontstaan.de spier geeft minder voedingsstoffen aan de huid, waardoor die dunner wordt en lijntjes eerder zichtbaar zijn.

 

Blijft Botox voor altijd in je lichaam?

Om hetzelfde effect te kunnen behouden, moet je zo ongeveer om de vier maanden dezelfde injectie laten doen. Het eiwit stopt dan namelijk met werken en het wordt afgebroken; dit is overigens compleet ongevaarlijk voor je lichaam. Wel geldt: hoe groter de spier, hoe sneller de spier weer kan bewegen. Hoe kleiner de spier, hoe langer het botox-effect aanhoudt.

 

Krijg je rimpels op andere plekken?

Je kunt op andere plekken rimpels krijgen, doordat andere spieren meer aan het werk worden gezet.

 

Is botox een vorm van huidverbetering?

Persoonlijk vind ik dat botox geen huid-verbeterende werking heeft! Je huid wordt op geen enkele wijze getriggert op de aanmaak van collageen / elastine. De huidveroudering blijft helaas gewoon doorgaan! Dit in tegenstelling tot fillers, maar dat ter zijde!

De meest gestelde vraag in mijn salon blijft “Kan je wat aan mijn fronsrimpel doen?” dan is helaas mijn antwoord nee, die spier kan ik helaas niet lamleggen! Wel verstevigen door middel van behandelingen, maar dat zal nooit het resultaat behalen wat Botox kan doen!

Gezien de tijd waar we in leven denk ik persoonlijk dat een combinatie van Botox en regelmatig huid-verbeterende behandelingen laten doen, in een salon, een heel mooi huwelijk is! 

 

Kan ik immuun worden voor botox?

Nee, het is ook niet zo dat je ‘immuun’ kan worden voor botox en je er steeds meer van nodig hebt, je lichaam raakt er namelijk nooit gewend aan – je spiegelbeeld mogelijk wel.

Doordat je spier, door veelvuldig botox, niet meer gewend is om zich dusdanig aan te spannen en zijn werking mogelijk verliest zal de tijd tussen de botox-behandelingen verlengd worden!

 

 

liefs Karin  


«   »