PH-waarde van de huid!

Je hoeft geen scheikunde te hebben gehad om kennis te maken met het begrip pH-waarde. Je vindt die term op menig cosmeticaproduct terug. Waar staat pH-waarde voor, en waarom is het belangrijk dat deze niet te hoog of te laag is in je huidverzorging?  

 

Het bovenste laagje van onze huid bestaat uit talg, zweet en dode huidcellen en heeft een licht zure pH-waarde rond de 5,5. De huid is niet zomaar zuur. Deze licht zure pH, ook wel “de natuurlijke zuurmantel” van de huid genoemd, beschermt ons tegen schadelijke factoren van buitenaf en houdt de huid gehydrateerd.

 

Ondanks dat de pH waarde wenselijk rond de 5,5 ligt, zien we vaak dat deze varieert tussen pH 4 en 7.

'Te zure of alkalische pH waardes zorgen voor huidproblemen'

 

De huid is te alkalisch (basisch)

Wanneer de huid te alkalisch (of basisch) wordt, wordt deze (extreem) droog, gevoelig en soms zelfs neigend naar eczematisch!

 

De huid is te zuur

Een te zure huid komt minder vaak voor dan een huid de teveel alkalisch is. Bij een te zure huid zien we bijvoorbeeld (ernstige) acne-uitbraken, roodheid, veel comedonen, irritatie, ontstekingen en pijn

 

“Een 8 jaar lange studie liet zien dat een groep vrouwen met een alkalische pH waarde meer lijntjes, kraaienpootjes en rimpels ontwikkeld hadden dan vrouwen met een pH waarde van 5,5 of iets lager!"

 

Hoe zuur zijn onze producten?

De AHA-cleaner zorgt ervoor dat de PH waarde (5,5) van de huid weer optimaal wordt hersteld!

 

Onze diverse toners zorgen ook voor een nog optimalere PH waarde van de huid: 

Last van een Droge (basische) huid?  Dan adviseren we de Hyaluronic Toner

Last van een vettere / onrustige (zure) huid? Dan adviseren we de  AloeVera Glycolic Toner

 

De Producten die de werkstof AloeVera bevatten hebben ook een een PH waarde van 5,5!

Mijn Moisturizers zijn zoals dat heet pH-neutraal, wat in dit geval ook echt betekent dat ze een pH-waarde hebben tussen de 5,0 en 5,4. Hetzelfde geldt voor de Repair Cream, met een zuurgraad van 5.5 tot 6!

 


«   »